Kurz: Reč farby a jej vplyv na rozvoj osobnosti.

23.09.2004 Celý región

OSOBNÝ A FIREMNÝ IMIDŽ, ETIKETA, SPOLOČENSKÝ PROTOKOL\r\n\r\n- Poznanie a využívanie svojich osobných nedostatkov a predností pomocou farieb\r\n- Pochopenie význam...
OSOBNÝ A FIREMNÝ IMIDŽ, ETIKETA, SPOLOČENSKÝ PROTOKOL

- Poznanie a využívanie svojich osobných nedostatkov a predností pomocou farieb
- Pochopenie významu farieb pri riešení osobných či pracovných konfliktov
- Používanie farebnej typológie v pracovných, osobných a partnerských vzťahoch

Vzťah človeka k farbám vyjadruje jeho pocity a momentálne nálady. V určitej fáze života uprednostňujeme isté farby a potom nastane zmena. Ľudské emócie i mentalita sú podriaďované citovému obdobiu, ktoré práve prežívame. Malé deti obľubujú ružovú farbu, ak je tam potreba bezpodmienečnej lásky, tínedžer obľubuje čiernu ako prejav kreativity, demonštrácie okoliu zachovať si odstup. Ľudia, ktorí vystupujú na verejnosti, sú radi v modrom. Modrá ukľudňuje publikum i rečníka. Modrú však radi užívajú i ľudia ktorí chcú kľud, ale nedokážu o tom komunikovať. Červená aktivizuje a prebúdza k činnosti, oranžová lieči šoky a traumy, tyrkys podporuje kreativitu, korálová súcit. Keď si vyberáme určitú farbu, robíme to intuitívne pre dosiahnutie vnútornej harmónie a rovnováhy. Reč farieb je univerzálny jazyk, ktorý cez telo a podvedomie dostáva do vedomia príčinu našich konaní. Tento vzťah človeka a farieb, túžbu po harmónii, využíva metóda AURA-SOMA.
„ Šaty robia človeka“ a „ Sme farby, ktoré si vyberáme“ .
Každý potrebuje prejsť individuálnym poradenstvom garderóby, farebnosti a strihu obleku. Dámy by mali poznať techniky denného a večerného líčenia, ktoré tiež vychádzajú z poznania farebného typu. Ak nerešpektujeme svoju farebnosť a snažíme sa za každú cenu prispôsobiť módnym farbám, avšak nie ste s nimi psychicky zladení, môže sa vám stať, že aj v drahom oblečení vyzeráme lacno a unavene. Správne farby tváre i odevu nám vyhladia vrásky okolo očí, nosa a dodajú iskru nášmu pohľadu. Vhodné oblečenie a doplnky vytvoria logický a jednoduchý zladený systém, na ktorý sa môžeme vždy spoľahnúť.
Každý má v sebe množstvo zážitkov, emócií, vzorcov, zvykov, reakcií na určité situácie. Množstvo našich návykových reakcií je nevedomých. Ak o nich nevieme, nemáme nad nimi žiadnu kontrolu. Zvolené farby rozprávajú náš príbeh. Hovoria o tom, čo cítime, čo sme prežili, ako myslíme. Zároveň nám tie isté farby ponúkajú kľúč k riešeniu, aby sme boli schopní prevziať zodpovednosť za svoj život, za naše voľby(rozhodnutia).

Účel kurzu:
Naučiť účastníkov poznať svoje pocity a využiť farebnosť pre riešenie svojich problémových situácií. Zladiť pravidlá profesionálneho obliekania podľa jednotlivých úrovní obliekania pomocou doplnkov na základe metódy, ktorá slúži k lepšiemu sebapoznávaniu a rozvoju osobnosti. V kurze bude poskytnuté poradenstvo pri líčení dekoratívnou kozmetikou, poradenstvo pri navrhovaní vizitiek, propagačných materiálov, poradenstvo pri testovaní farieb do priestorov (byty, kancelárie pomocou FENG-SHUI).

Určenie kurzu:
Kurz je zameraný pre pracovníkov firiem a štátnych inštitúcií, ktoré sa podieľajú na vytvorení celkového imidžu spoločnosti ( ľudí prvého kontaktu až po top-manažment).
Kurz je naviac zameraný pre ľudí, ktorí chcú poznať širší význam súvisu farieb a vlastných pocitov, vlastného poslania, objaviť čo stojí v pozadí príčin disharmónií, ktoré zapríčiňujú poruchy nášho zdravia.
Ďalšiu skupinu komu je kurz určený vytvárajú ľudia uchádzajúci sa o nové pracovné miesto, stredoškolská a vysokoškolská mládež. Kurz im dáva veľkú šancu správnou komunikáciou, sebaistým vystupovaním, vhodným oblečením dosiahnuť významné pracovné zaradenie na trhu práce i nové možnosti v spoločenskom postavení.

Forma kurzu:
Kurz bude vedený formou praktickou, poznávania svojich vlastnosti i vlastnosti iných ľudí cez farebnú typológiu. Farby, ktoré si počas sedenia zvolíme, upozornia na to, čo v nás podvedome funguje a tak sa môžeme vedome snažiť tento spôsob reagovania zmeniť. Aplikáciou poznatkov kurzu v nás začne proces uvedomenia. Veci, ktoré nás predtým vychýlili z rovnováhy a s ktorými sme si nevedeli poradiť, prežívame vedome a preto sme schopní ich pozorovať a nejakým spôsobom aj riešiť.
Na základe toho absolvent dokáže skoordinovať svoje životné ciele, zníži napätie vo vzťahoch vo svojom okolí a so záujmom rieši konfliktné situácie.

Význam kurzu:
Získanie základných vedomostí a zručností, ktoré tvoria základ pre rozvoj osobných i profesionálnych vzťahov. Nižšia práceneschopnosť, zlepšenie vzťahov vo firmách i doma, vyššie pracovné nasadenie i zainteresovanosť tak zamestnancov ako i manažmentu.

Doplňujúce informácie:
Cena:
1-dňový kurz 900, - Sk
2-dňový kurz 1.800, - Sk
cena pre objednané skupinové firemné kurzy, školenia, prednášky cielené na činnosť firmy- dohodou.
V cene sú zahrnuté náklady na písomné materiály, prednáškovú miestnosť, občerstvenie
V cene nie sú zahrnuté náklady na ubytovanie, strava, doprava účastníka

Kontakt:
MK-EkoRelax s.r.o. , Volgogradská 1 , 080 01 Prešov
RNDR. Monika Kašová
Mob. 0905945266 , 0903768690
Tel. :051/7713201,051/7482831
Fax:051/7482832
e-mail. : mkekorelax@stonline.sk
www: WWW. MK-EKORELAX. SK
 

Vyberte región

mark